Reportage

Livet som tonårstjej är inte alltid lätt, och det blir inte direkt lättare när man har en funktionsnedsättning. Men på aktiva tjejer i Malmö får alla utrymme att vara sig själva. 17-åriga Frida Lovén är en av medlemmarna. Frida föddes med en cp-skada och läkarna gav besked till familjen att hon förmodligen aldrig skulle kunna gå på egen hand men det visade sig att de hade fel. Idag lever Frida ett aktivt tonårsliv och tränar dans tillsammans med dansare från Skånes Dansteater.
Djurambulansen i Höganäs åker på ca 1800 larm varje år och de ökar allt mer. I tio år har djurambulansen funnits till hands för att hjälpa sjuka och skadade djur i nöd. En stor del av verksamheten består också i att ta hand om djur som blivit omhändertagna av polisen och försöka hitta nya hem till dem.
Miss Jessies Barbershop ger besökaren en inblick in i 50-talet och rockabillys värld. Jessica, Anna, Mikaela är tre frisörer med stort intresse för det som en gång var rockens signum.
Carl Bergendorffs utforskar gamla fabriker och andra övergivna byggnader. Urban exploration är ett internationellt fenomen som växer sig allt större och i dag är det ett populärt intresse bland många.
Anonym, men med attityd. Trendig, men med traditionen bevarad. Framåt, men fortfarande familjär. I västra Polen ligger mångsidiga Poznan, en pärla värd att besöka.
Julia Achinioti, 19 år från Helsingborg. Hon ska snart ta steget ut i vuxenlivet. Inför studenten är det mycket som ska hinnas med. Det är en händelserik tid för en blivande student. För Julia är det en period full av förväntan.
Tord Frennesson är sjuk i ms och isolerad i sin lägenhet. På grund av sin sjukdom är han oförmögen att gå själv. Personalen på färdtjänsten kan inte få ner honom från lägenheten på fjärde våningen. Lyftkranen klarar inte hans vikt är beskedet. I väntan på att få flytta in i en ny lägenhet på bottenplan blir han isolerad i sitt hem under flera månaders tid. Dagen då han fått löfte om att han ska få hjälp dyker ingen upp. Ingen vill ta ansvar för Tord. Han försöker då att sig ut själv.